Ανακαλύψτε το νέο οδηγό της περιοχής!

Τα οφέλη της γυμναστικής

Το σώμα μας είναι μια μηχανή κίνησης. Όσο περισσότερο το κινούμε , τόσο καλύτερα δουλεύει. Τροφοδότησε την μηχανή σου(καλή διατροφή) και ξεκίνα σήμερα  να γυμνάζεσαι και ανακάλυψε και εσύ τα οφέλη της άσκησης.

Ας μελετήσουμε κάποια από τα οφέλη που μπορούν να αντληθούν από την άσκηση βελτιώνοντας την υγεία μας.

 1. Βελτίωση της καρδιαναπνευστικής ικανότητας

Η καρδιαναπνευστική φυσική κατάσταση αφορά το πόσο πολύ και πόσο γρήγορα μπορείτε να τρέξετε χωρίς να χρειάζεται να σταματήσετε, ή πόσες σκάλες μπορείτε να ανεβείτε χωρίς να «μείνετε από ανάσες». Να θυμάστε ακόμη ότι η αερόβια άσκηση όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία, ή ο χορός είναι σημαντική για την κινητικότητα, τη λειτουργία των αρθρώσεων και τη διατήρηση της μυικής μάζας.

 1. Μείωση του κινδύνου εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου

   

  H γυμναστική συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου, ανεξαρτήτως σωματικού λίπους, ακόμα και σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης. Άρα η γυμναστική είναι για όλους. Μπορείς και εσύ σήμερα να αλλάξεις την ζωή σου!!

   

 2. Μείωση του «κακού» λίπους

   

  Η άσκηση βελτιώνει την ικανότητα του σώματός μας να χρησιμοποιεί ενέργεια. Αποθηκεύουμε μεγάλες ποσότητες ενέργειας ως λίπος, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο να «καεί» καθώς για την καύση του είναι απαραίτητο πολύ περισσότερο οξυγόνο.

   

 3. Οφέλη στην ψυχική υγεία

   

  Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που γυμνάζονται, ανεξάρτητα με το σωματικό τους βάρος, έχουν καλύτερη ψυχική υγεία και χαμηλότερα επίπεδα άγχους, κατάθλιψης και συναισθηματικών προβλημάτων. Υπεύθυνη σε αυτό είναι η ροή του αίματος στον εγκέφαλο και η αυξημένη απελευθέρωση ενδορφινών που μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχισμένοι βοηθώντας να μετριαστεί η ανταπόκριση του εγκεφάλου στο άγχος.
 1. Πρόληψη της αύξησης του βάρους και τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών

 

Η τακτική άσκηση συμβάλλει στην μυική ενδυνάμωση, την ενίσχυση της αντοχής και την θωράκιση της υγείας. Όταν γυμναζόμαστε και τρεφόμαστε σωστά ρυθμίζουμε τον δείκτη μάζας σώματος και τον μεταβολισμό μας ώστε να είμαστε στα καλύτερα επίπεδα για το σώμα μας.

Γράφει η Χαρά Σουκούρογλου , Πτυχιούχος ΑΠΘ ΤΕΦΑΑ – XS GYM

You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email